Сніжний Кальвіль
Яблуня Сніжний Кальвіль – пізньоосінній сорт (зимовий), популярний і перевірений часом та практикою українських плодових садів. Одне з найсмачніших і соковитих яблук, які ми їмо до лютого. «Сніжний» – це не тільки «пізній», а ще й «білий» – особливість кольору м'якоті, дуже світлої, щільної, кисло-солодкої, з відмінною структурою. Аромат цих яблук буде навіть серед холодної зими наповнювати вашу оселю запахом літа та сонця. Опис яблуні Сніжний Кальвіль та основні характеристики: саджанець росте інтенсивно, починає плодоносити на 4-5 рік; дерево високоросле, якщо не проводити формуючу обрізку, може досягати висоти до 5-6 м; крона густа, потребує проріджування, гілки – тонкі, нишкнуть; листя дуже красиве, виглядає сріблястим через густе опушення кожного листочка; м'якоть Сніжного Кальвілю кисло-солодка, дуже соковита, не стає рихлою навіть при дуже тривалому зберіганні, шкірка – тонка, еластична, світло-зелена, в повній стиглості – стає золотистою; яблука мають насичений пряний аромат; плоди – приплюснуто-витягнуті до 170 г, в середньому 120-130 г, розмір дуже залежить від догляду за кроною, при загущеності – плоди дрібнішають; відмінна зимостійкість та стійкість до хвороб; збирання врожаю проводять в кінці вересня, повністю смак та аромат яблука набувають у сховищі (жовтень-листопад), повна кондиція плодів зберігається до початку лютого; яблуні потрібен додатковий запилювач, кращі – Айдаред, Джонатан, Антонівка, Макінтош; посадка – родючі садові ґрунти, застій води – виключений, між саджанцями в ряду – від 3-4 м, між рядами – від 5 м. Яблуня Сніжний Кальвіль – сорт, який залишається популярним десятиліттями, надійний, стійкий до хвороб.
Джерело: https://yaskravaklumba.com.ua/ua/shop/product/iablonia-snezhnyi-kalvil
Добавлено 22.10.2019
Irina