Мой сайт

Меню сайта
Категории раздела
Клубника-земляника [37]
Арония (черная рябина) [4]
Голубика [7]
Жимолость [29]
Ирга [14]
Малина, Ежемалина [6]
Ежевика [3]
Крыжовник [3]
Смородина черная, Йошта [1]
Смородина красная, белая, желтая [0]
Плодовые деревья [30]
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » Фотоальбом » ПЛОДОВО-ЯГОДНЫЕ » Плодовые деревья » Edera

Edera

ЕДЕРА - Зимовий сорт
Походження: Рубін х Прісцилла
Автори: В.П.Копань, К.М.Копань, Л.Д.Болдижева
До Державного реєстру сортів рослин внесений у 2001 році.
Рекомендований для вирощування в зонах Полісся та Лісостепу.
Імунний до парші. Стійкий до борошнистої роси. Зимостійкий.
Урожайність 8-річних дерев на підщепі 54-118 – 38-47 кг/дер. (28-35 т/га).
Дерево швидкоросле, з широкопірамідальною середньої густоти кроною. Тип плодоношення мішаний. На середньорослій підщепі вступає у плодоношення на 3-4 рік після садіння.
Плоди середні та великі (160-220 г), одномірні, ширококонічні, ребристі по всій висоті, зеленувато-жовті, з малиново-червоним розмитим рум’янцем на більшій частині поверхні. М’якоть кремова, дрібнозерниста, середньої щільності та соковитості, ароматна, гармонійного кисло-солодкого смаку (8,0-8,2 бала). Знімальна стиглість настає в кінці вересня, споживча – у січні. В холодильній камері зі звичайною атмосферою плоди зберігаються до середини квітня. Придатні для переробки на високоякісний сік.
У плодах міститься, %: сухих розчинних речовин – 12,0-13,7, цукрів – 6,7-10,0, кислот – 0,4-0,7, пектинів – 0,4-1,2, а також вітаміну С – 4,8-7,9 мг/100 г сирої маси.

Фото https://yaskravaklumba.com.ua/ua/shop/product/iablonia-edera

Яблуня Едера — як виглядає і характеристики сорту: середньорослий — висота дерева до 4 м, саджанці яблунь висаджують на відстані 5 м один від одного; швидкими темпами росту дерево утворює пірамідальну крону середньої щільності; цвітіння — в середині травня, сорту потрібні яблуні-запилювачі — Флоріна та ін. скороплідний сорт — плодоношення вже на 2-3 рік посадки; плоди у формі перевернутого конуса з вираженими гранями, великі - масою 160-220 г; зеленувато-жовтого кольору з оранжево-червоним рум'янцем; шкірка: середньої щільності й товщини, еластична — яблука добре витримують транспортування; м'якоть — ароматна, соковита, помірно щільна, зерниста; смак — винно-солодкий, гармонійний, відповідає рівню 4,5-4,7 бала; врожайність — циклічна, до 50 кг з дерева; знімальна стиглість — 2-я половина вересня, яблука краще зняти на 5-7 днів раніше, щоб не дати їм обсипатися; споживча стиглість — після 3 місяців зберігання, в прохолодному місці добре лежать до травня! посухостійкість у сорту — середня, є потреба у додаткових поливах при відсутності опадів; висока стійкість до грибкових хвороб; морозостійкість — 4 зона (до -24 градусів). Навіть серед невибагливих зимових сортів яблунь, за відгуками садівників, Едера — унікальна своїм природним імунітетом до парші та високою стійкістю до бурої плямистості й борошнистої роси. Зимова яблуня порадує дачників високою врожайністю при нескладній агротехніці. Головне — не пропустити терміни знімання плодів, оскільки опалі яблука псуються при зберіганні і не встигають дозріти по-справжньому. Знятий вчасно урожай після Нового року досягає максимальних показників смаку.
199 0 0.0

Добавлено 28.04.2019 Irina

Всего комментариев: 0
Форма входа
Поиск
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024